З настанням холодів в 
Україні практично неминуче приходить і хвиля простудних захворювань і грипу. Але ж від  цього можна втекти, запевняють лікарі. Головне, дотримуватися профілактичні заходи, які дозволять захистити свій імунітет.









Продукти для профілактики застуди та грипу

1. Вода
Вода — цілюща волога, яка дозволяє організму нормально функціонувати. Завдяки рідини не тільки розчиняються, але і виводяться всілякі токсини з організму. А ось нестача звичайної питної води може послабити імунну систему і призвести до того, що людина застудиться.



2. Чай

Так званий бабусин метод, за прогнозами медиків, працює на «ура». Для профілактики грипу та ГРВІ можна пити будь-які чаї, всі підуть на користь: трав’яний, чорний, зелений. Можна і навіть потрібно додавати різні смаколики: малину, лимон, мед, смородину. Найбільш ефективним для захисту організму вважається імбирний чай.





3. Кисломолочні продукти
Найбільш корисними вважаються продукти, в яких містяться лакто – і біфідобактерії. Вони відповідальні не тільки за стан шлунково-кишкового тракту, але й імунної системи. Як доводять численні дослідні роботи, завдяки пробіотикам знижуються симптоми, що свідчать про застуді і грипі: кашель, температура, закладеність носа. Найкраще вживати кефір.




4. Мед
Мед відмінно допомагає для захисту імунітету. Краще його не додавати в гарячий чай, а є просто так. Адже в такому разі він не втратить своїх корисних властивостей і наситить організм необхідними елементами.
5. Цільнозернові каші
Цільні зерна вкрай корисні для всього людського організму. Каші багаті вітамінами і мікроелементами, особливо селеном і цинком. Щоб захиститися від ГРВІ, слід їсти вівсянку, гречку і ячмінь. Додайте до них фрукти або ягоди, щоб користь каші була ще вище.
6. Фрукти
Фрукти — відмінне джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Найбільш оптимально споживати цитрусові, так як вітамін С необхідний для профілактики застуди та грипу. Також у них чимало флавоноїдів, завдяки яким посилюється антиоксидантний ефект вітаміну С. Також слід їсти гранати, яблука.



7. Овочі
Також для захисту від застуди і грипу потрібно споживати чимало клітковини, мінералів. Лідерами серед овочів є червоні помідори, червонокачанна капуста, морква, гарбуз. Не менш корисні брокколі, цибуля, часник. Примітно, що чим яскравіше колір овоча, тим він ефективніше в захисті організму.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу