Фруктові тижні.
                               Тиждень цитрин.



Кінець зими - початок весни не радує нас великою кількістю свіжих фруктів і овочів. Тому потрібно вживати те, що доступно. Цитрусові, це як раз і є ті фрукти, які ми можемо придбати цілий рік. У період авітамінозу особливо актуальним стає питання вживання цитрусових.
Всім давно відомо, що в цих фруктах міститься велика кількість вітаміну С, необхідного для імунітету і нормального функціонування організму. Також вони багаті на вітаміни групи В, фітоноціди і калій.

Грейпфрут
Грейпфрут відомий як борець із зайвими кілограмами. Існує думка, що він сприяє спалюванню калорій. Але це, на жаль, неможливо. Що може зробити грейпфрут, так це допомогти переварити їжу і прискорити обмін речовин. Він багатий на вітаміни А, В, С, РР і D. Він також сприятливо впливає на центральну нервову систему, допомагаючи боротися з перевтомою.

Лимон
Цей кислий фрукт є першим помічником під час застуди через великий вміст аскорбінової кислоти. Але не тільки вона бореться з недугою, а ще й важливий елемент цитрин, який відповідає за детоксикацію організму. Ефірні масла, що містяться в лимонній шкірці, допомагають розслабитися.


Апельсин
Апельсин "багатший" лимона. У ньому стільки ж вітаміну С, але набагато більше вітамінів В і А. Останній дуже важливий для хорошого зору, здоров'я шкіри і волосся. Також, в цьому фрукті багато пектину, необхідного для нормального травлення.


Мандарин
А ось мандарин містить трохи менше вітамінів, ніж апельсин і лимон. Але вони все одно корисні, особливо, якщо є захворювання шлунково-кишкового тракту і проблеми з апетитом.


Помело 
Містить багато корисних вітамінів і мікроелементів — вітаміни групи В, вітамін С, калій, кальцій, фосфор, залізо, натрій та інші. Завдяки великому вмісту вітаміну С в помело, фрукт рекомендується до вживання в осінньо-зимовий період.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу