26 ЖОВТНЯ - ДЕНЬ ГАРБУЗА!
Гарбуз - це справжній дар осені, багатий на вітаміни та корисні мікроелементи, необхідні нашому організму напередодні зими.
З нього готують різноманітні смачні страви, а ще використовують як декор на свята. Проте, це ще не все...
У 2018 році англієць Том Пірсі проплив по річці Уз у велетенському гарбузі, який виростив на власному городі. Вага його "човна" становила 619 кг. Ось що після своєї короткотривалої подорожі розповів чоловік: "Я декілька разів ледве не впав, але про всяк випадок біля мене був рятівний човен".
Цікаво, що подібні запливи на гарбузах проходять і зараз у Німеччині та США.
У гірському селі на півдні Філіппін живе незвичайний майстер. Його звати Теофіло Гарсіа і він виготовляє гарбузові капелюхи, які популярні й серед політиків, і закордонних аукціонерів.
Місто Мортон, що розташоване у штаті Іллінойс (США), вважається "гарбузовою столицею". Саме там є завод, де виготовляють 90% всіх гарбузових консервів у США.
Усіх любителів гарбуза вітаємо зі святом!
Рецепт смачного вареннячка від Ковальчук Вероніки.
Я з своєю мамою та бабусею робили гарбузове варення!
Для приготування варення знадобиться:
• 1 кг гарбуза;
• 0,8 кг цукру;
• 1 лимон;
• 2 апельсина;
• 2-3 ст. води.
Спосіб приготування:
1. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими кубиками.(1,5 см✔️)
2. Нарізаємо апельсини невеликими шматочками. Не забуваємо перед нарізкою ретельно вимити її.
3. Нарізаємо лимон разом з цедрою. Щоб шкірка не гірчила, можна фрукт облити окропом. У всіх фруктів не забуваємо видаляти кісточки.
4. Лимон і апельсин поміщаємо в каструлю.
5. Засипаємо цитруси цукром.
6. Наливаємо воду і гарно перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
7. Доводимо до кипіння, варимо пару хвилин, постійно перемішуючи.
8. Всипаємо в гарячий сироп гарбуз.
9. Перемішуємо варення і залишаємо на добу остигати і просочуватися.
10. Проварюємо ще 3 рази по 15 хвилин після закипання, кожен раз повністю охолоджував варення.
11. Бажано варити не відразу 30-45 хвилин, а етапами., при цьому способі зберігається більше корисних речовин
12. В процесі настоювання дивимося: якщо води виявляється мало - доливаємо перед тим, як поставити варення на вогонь.
13. Після готуємо банки.
14. Акуратно розливаємо гаряче варення в банки.
15. Закриваємо стерилізованими кришками, перевертаємо.
16. Чекаємо, щоб вистило.
17. Найсмачніше варення з гарбуза, лимона і апельсина готове. Смачного!
Гарбузове асорті
Коментарі
Дописати коментар