26 ЖОВТНЯ - ДЕНЬ ГАРБУЗА! 






Гарбуз - це справжній дар осені, багатий на вітаміни та корисні мікроелементи, необхідні нашому організму напередодні зими.

З нього готують різноманітні смачні страви, а ще використовують як декор на свята. Проте, це ще не все...

У 2018 році англієць Том Пірсі проплив по річці Уз  у велетенському гарбузі,   який виростив на власному городі. Вага його "човна" становила 619 кг. Ось що після своєї короткотривалої подорожі розповів чоловік: "Я декілька разів ледве не впав, але про всяк випадок біля мене був рятівний човен".  

Цікаво, що подібні запливи на гарбузах проходять і зараз у Німеччині та США.

У гірському селі на півдні Філіппін живе незвичайний майстер. Його звати Теофіло Гарсіа і він виготовляє гарбузові капелюхи, які популярні й серед політиків, і закордонних аукціонерів.

Місто Мортон, що розташоване у штаті Іллінойс (США), вважається "гарбузовою столицею". Саме там є завод, де виготовляють 90% всіх гарбузових консервів у США.


Усіх любителів гарбуза вітаємо зі святом!


Рецепт смачного вареннячка від Ковальчук Вероніки.

Я з своєю мамою та бабусею робили гарбузове варення!

 Для приготування варення знадобиться:

• 1 кг гарбуза;

• 0,8 кг цукру;

• 1 лимон;

• 2 апельсина;

• 2-3 ст. води.

  Спосіб приготування:

1. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими кубиками.(1,5 см✔️)

2. Нарізаємо апельсини невеликими шматочками. Не забуваємо перед нарізкою ретельно вимити її.

3. Нарізаємо лимон разом з цедрою. Щоб шкірка не гірчила, можна фрукт облити окропом. У всіх фруктів не забуваємо видаляти кісточки.

4. Лимон і апельсин поміщаємо в каструлю.

5. Засипаємо цитруси цукром.

6. Наливаємо воду і гарно перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився.

7. Доводимо до кипіння, варимо пару хвилин, постійно перемішуючи.

8. Всипаємо в гарячий сироп гарбуз.

9. Перемішуємо варення і залишаємо на добу остигати і просочуватися.

10. Проварюємо ще 3 рази по 15 хвилин після закипання, кожен раз повністю охолоджував варення.

11. Бажано варити не відразу 30-45 хвилин, а етапами., при цьому способі зберігається більше корисних речовин

12. В процесі настоювання дивимося: якщо води виявляється мало - доливаємо перед тим, як поставити варення на вогонь.

13. Після готуємо банки. 

14. Акуратно розливаємо гаряче варення в банки.

15. Закриваємо стерилізованими кришками, перевертаємо.

16. Чекаємо, щоб вистило.

17. Найсмачніше варення з гарбуза, лимона і апельсина готове. Смачного!


Гарбузове асорті







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу