Метою конкурсу є
популяризація нематеріальної культурної
спадщини України, зокрема національної кухні через знайомство з її традиціями.
Передбачається участь учнів 5 –
11 класів закладів загальної середньої освіти.
Борщ – одна з
найпопулярніших українських страв. Існує багато різновидів та способів його
приготування. культура приготування борщу увійде до
Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Вперше до
Національного переліку включено загальноукраїнський елемент, а не лише
регіональний.
У кожній родині є свій
рецепт приготування борщу. Ми пропонуємо школярам взяти участь у сімейному
конкурсі під назвою «Український борщ – національний бренд кулінарної
культури».
Конкурс проводиться з 15 березня до
01 червня 2021 року з метою популяризації
нематеріальної культурної спадщини України, зокрема національної кухні через
знайомство з її кулінарними традиціями.
За умовами конкурсу учасники повинні взяти інтерв’ю у мами, бабусі, інших родичів, знайомих та зняти короткий відеофільм (15-30 хв.) щодо приготування борщу за запитальником
Як готують борщ у вашій сім’ї? Розкажіть його рецепт.
― Які види борщу вам відомі?
― Хто у вашій родині частіше варить борщ (мама, батько, бабуся, дідусь)?
― Звідки ви знаєте рецепт борщу (від мами, бабусі, з Інтернету, з кулінарної книги)?
― Як часто варять борщ у вашій родині?
― Коли їдять борщ (сніданок, обід, вечеря)?
― Чи є борщ святковою стравою у вашій родині?
― Який борщ варила ваша мама, бабуся?
― Як правильно потрібно підібрати продукти для борщу? Чи є особливості, рекомендації (напр., купувати овочі на базарі, а не в магазині)?
― Чи є якийсь ексклюзивний інгредієнт?
― Без якого інгредієнта борщ не можна назвати борщем?
― Без якого інгредієнта можна обійтися?
― Чи знаєте ви пісні, прислів’я, приказки про борщ? Наведіть приклади.
Для участі у Конкурсі необхідно в період з 15 березня до 15 квітня 2021 року зареєструватися за посиланням:https://cutt.ly/qzEXVS3.
Коментарі
Дописати коментар