Конкурс " Український борщ - національний бренд кулінарної культури"

Метою конкурсу є популяризація  нематеріальної культурної спадщини України, зокрема національної кухні через знайомство з її традиціями.
Передбачається участь учнів 5 – 11 класів закладів загальної середньої освіти.
  
 Борщ – одна з найпопулярніших українських страв. Існує багато різновидів та способів його приготування.  культура приготування борщу увійде до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Вперше до Національного переліку включено загальноукраїнський елемент, а не лише регіональний.
У кожній родині є свій рецепт приготування борщу. Ми пропонуємо школярам взяти участь у сімейному конкурсі під назвою «Український борщ – національний бренд кулінарної культури».
 Конкурс проводиться з 15 березня до 01 червня 2021 року з метою популяризації нематеріальної культурної спадщини України, зокрема національної кухні через знайомство з її кулінарними традиціями.


За умовами конкурсу учасники повинні взяти інтерв’ю у мами, бабусі, інших родичів, знайомих та зняти короткий відеофільм (15-30 хв.) щодо приготування борщу за запитальником

          Як готують борщ у вашій сім’ї? Розкажіть його рецепт.

    Які види борщу вам відомі?

    Хто у вашій родині частіше варить борщ (мама, батько, бабуся, дідусь)?

    Звідки ви знаєте рецепт борщу (від мами, бабусі, з Інтернету, з кулінарної книги)?

    Як часто варять борщ  у вашій родині?

    Коли їдять борщ (сніданок, обід, вечеря)?

    Чи є борщ святковою стравою у вашій родині?

    Який борщ варила ваша мама, бабуся?

    Як правильно потрібно підібрати продукти для борщу? Чи є особливості, рекомендації (напр., купувати овочі на базарі, а не в магазині)?

    Чи є якийсь ексклюзивний інгредієнт?

    Без якого інгредієнта борщ не можна назвати борщем?

    Без якого інгредієнта можна обійтися?

    Чи знаєте ви пісні, прислів’я, приказки про борщ? Наведіть приклади.

 

Для участі у Конкурсі необхідно в період з 15 березня до 15 квітня 2021 року зареєструватися за посиланням:https://cutt.ly/qzEXVS3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу