Президент Володимир Зеленський привітав співгромадян із Днем Незалежності України. Глава держави зазначив, що 24 лютого, коли росія вторглася в Україну, фактично відбувся другий всеукраїнський референдум: лише «так» незалежності треба було сказати не в бюлетені, а в душі та совісті.



«Ми вільний народ незалежної України. Після шести місяців, коли нас намагаються знищити, ми вільний народ незалежної України. І це правда про наше майбутнє. Вільний народ незалежної України. Півроку тому росія оголосила нам війну. 24 лютого вся Україна почула вибухи й постріли. І 24 серпня не мала почути слів «з Днем Незалежності». 24 лютого нам казали: у вас немає шансів. 24 серпня ми кажемо: з Днем Незалежності, Україно!», – сказав Зеленський у привітанні.

Він наголосив, що за ці півроку Україна змінила історію, світ і змінилася сама – зрозуміла, хто її справжній друг та брат, стала поважати себе, об'єдналася. А український народ та його мужність, сказав президент, надихнули весь світ і дали людству нову надію.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу