ІСТОРІЯ ЗАСНУВАННЯ ПОДІЇ

Перший вогнегасник був запатентований 7 лютого 1863 року в Сполучених Штатах Америки, а саме в штаті Вірджинія. Тоді протипожежний засіб був схожий на звичайну пляшку, але з часом вогнегасник став основним первинним засобом гасіння пожежі.

ЩО ТАКЕ ВОГНЕГАСНИК?

Вогнегасником є технічний засіб, який містить в собі вогнегасну речовину під тиском. Його конструкція та вага дозволяє людині переміщувати й самостійно використовувати вогнегасник. В процесі еволюції та вдосконалення виробу з’явилось багато його типів. Наприклад, залежно від вогнегасної речовини, існує 5 різновидів: порошкові, водні, повітряно-пінні, аерозольні та вуглекислотні. Наразі вогнегасник є необхідною частиною протипожежної безпеки, цей засіб повинен знаходитись в кожній установ.

Саме тому ми вирішили в цей день побувати у пожежно-рятувальному підрозділі    Чортківського   районного  управління ГУ ДСНС України у Тернопільській області м. Заліщики на екскурсії.

Про особливості роботи і наповнення рятувальних машин, їх оснащення, спецодяг рятувальників та  алгоритм дій при виклику 101 розповіли  нам працівники підрозділу. Пригадали як діяти при пожежі і користуватися засобами  пожежогасіння.  Звернули увагу на   правила поводження на водоймах  взимку. 








Розповіли про різні ситуації пожеж і їх наслідки  прикладами з роботи. 

Запросили здобувачів освіти обирати професію рятувальника !

Ми щиро вдячні !

















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу