Корисні поради при коронавірусі:


1. Всі зберігаємо повний спокій і, без вкрай необхідних потреб, не виходимо з хати. Хату обов‘язково щоденно провітрюємо і кожного дня робимо вологе прибирання з використанням до води дезінфікуючого засобу. Спочатку протираємо всі підвіконники і , щонайменше, 1 метр підлоги під ними. Цю воду зливаємо в унітаз. Набираємо чистої води, додаємо засобу, протираємо і миємо поверхні, дверні ручки і підлогу. Все прибирання робимо у захисних гумових рукавицях.
2. Якщо в когось буде нагальна потреба вийти на вулицю — в магазин, аптеку чи ще кудись, обов‘язково вдягаємо маску, рукавиці і окуляри (так, як на фото)! Якщо нема маски, то її може пошити кожна жінка — в інтернеті повно порад з викройками. Окуляри можуть бути сонцезахисні. Важливо, коли повернетесь до хати — рукавиці зняти зовнішньою стороною до середини, вкинути у поліетиленовий мішечок, зав‘язати і викинутт у сміття. Маску акуратно зняти зовнішньою стороною до середини і, якщо вона одноразова — вмокнути її в дезінфікуючий розчин і потім спалити. Якщо це маска пошита і можна її ще раз використати , то — в дизрозчин, потім попрати і добре випрасувати гарячою праскою. Окуляри протерти розчином. Якщо нема рукавичок, то робимо наступне (пункт 3).
3. Часто миємо руки, практично після контактів з різними поверхнями. Руки миємо обов‘язково з милом, найкраще господарським, не менше 30 секунд. Якщо нема такої можливості для миття, користуйтеся антисептиками  для рук. Якщо нема їх у продажі — можна виготовити самим, ( рецепти див. в інтернеті ). Особливо ці процедури варто робити після того, як у ваших руках були гроші.
4. Кожного ранку і вечора полощемо рот і ніс теплим розчином солі ( 1 чайна ложка солі на склянку води).
5. Не замовчуйте, коли відчуваєте певні симптоми — зразу телефонуйте до свого сімейного лікаря, а далі отримуєте від нього вказівки на подальші дії. Не турбуйте лікарів без потреби!
6. На вулиці, під магазином, в магазині чи в будь-яких місцях, де може бути скупчення людей — витримуйте дистанцію до 2-х метрів один від одного, щоб уникнути інфікування !
7. Важливо, щоб ми — всі дорослі, дотримувались цих правил на очах у своїх дітей і робили це разом з ними , бо вони будуть повторювати те, що бачать, а не те, що чують.
8. Всіх цих заходів вкрай дотримуватись починати всім треба вже від сьогодні, чекати чи зволікати — означає підставляти себе і свою родину під велику небезпеку. В цей час потрібно бути відповідальним кожному. Бо якщо ми зараз себе не убезпечимо самі , то чи зможе нам потім допомогти лікар? Всі читаємо новини з інших країн і маємо розуміти надважливість того, що нас чекає.
9. Зараз багато наших співвітчизників повертаються з-за кордону, з уражених вірусом країн, застерігайте кожного, хто повернувся, утриматися два тижні на повній домашній ізоляції, щоб вберегти, насамперед своїх близьких. Звичайно, що вони всі можуть бути цілком здоровими і дай Боже, щоб так було, але спочатку — захід безпеки!


БУДЬМО, ЗДОРОВІ!!!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу