Епідемія коронавірусу набрала світового масштабу і примусила людство замислитися про багато важливих речей. Ми вимушено сповільнюємо темп, залишаємося вдома, а планета за цей час відпочиває від нас. І хто знає, можливо, в цьому є свій прихований сенс?
Ось який текст ми знайшли у мережі – і не могли не поділитися з вами!
Минув перший стрес, минула стадія заперечення, народилася цікавість. Що буде після?
Сьогодні прочитала, що у Венеції стала прозорою вода в каналах. У іншому популярному серед туристів місці, яке зараз стоїть пусткою, з’являються рідкісні красиві птахи.
Може, планета хоче відпочити? Вона втомилася від суєти людей, вона вибрикує штормами та зливами, вона лихоманить безморозною зимою, вона струшує себе землетрусами, як собака, яка змучилася або вийшла з води.
Тепер у Землі аутоіммунне захворювання, і планета обрала спосіб лікування: зібрати всіх удома. Кожного жителя – всередині своєї країни, всередині свого будинку, поближче до рідних стін. Щоб відпочити від роботи, суєти, постійного поспіху.
Щоб згадати про своє здоров’я, про настільні ігри, про чаювання з батьками та дітьми. Щоб спекти пиріг, тісто якого вимагає п’ятигодинної уваги, замість хот-дога на бігу. Щоб дивитися, як вариться кава в турці, давно привезеній з подорожей, і неквапно випити її з красивої чашки. Домальовуйте картину, переписуйте рецепти в блокнот, пересаджуйте квіти.
Планета заганяє нас по домівках, щоб ми навели там лад: починаючи зі своєї кімнати, продовжуючи своїми думками. Можливо, тоді ми почнемо цінувати. І незабаром повернемося до бажаних туристичних місць, які поки відпочинуть без нас. Весна вдихне у них життя, оновить свіжим повітрям без нескінченних селфі й сміття під ногами. І відкриє нам новий світ, який нам потрібно почати берегти вже зараз, у цій хвилині, починаючи з самих себе.»

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу