“Як зустрінеш Новий рік – так його і проведеш!”, – нічого подібного. Бувало, люди зустрічали Новий рік ікрою і шампанським, з феєрверками і танцями під оркестр. А потім потрапляли в таку низку випробувань, що страшно згадати. І раді були хлібним крихтам та огарку свічки.

А бувала темна новорічна ніч, повна відчаю і безвиході – а потім з’являвся вихід, відкривались двері в нове життя, і можна було ікру дітям на бутерброди намазувати. І танцювати з коханою людиною.
Не треба надто вже напружуватися і переживати через цю ніч. Надто вже мучити себе роздумами і сумнівами. І порівнювати себе з іншими, більш щасливими.
Це як йдеш в темряві холодної зимової ночі й так заманливо світяться віконця в будинках. І там горять різнокольорові вогники і ялинки блимають. І здається, там затишно і радісно; не те, що у нас! Але не завжди це так. Не у всіх на душі радість і веселощі. Життя не розрізняє, коли принести тривоги і втрати: в будні або в свята. І іноді треба терпляче пережити важкі часи. Пройде ця ніч, потім настане наступна… Щось не вийшло, не зрослося – потім вийде і зростеться.
Легше треба, спокійніше, не втрачаючи надію, не покладаючи тривожних надій – попереду ще багато свят буде.
І сумна ніч зміниться ясним днем, так майже завжди буває. Тому добре, звичайно, радісно свято провести. І я від душі вам цього бажаю. Але якщо не виходить, нічого страшного. Немає ніякої закономірності. І на нашій вулиці буде свято – просто трохи пізніше. Ось з нього і почнемо наш особистий Новий Рік.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу